BOTOX


botox

Probabil ca nu veti fi surprinsi sa aflati ca injectiile cu Botox si cu Acid hyaluronic sunt cele mai comune proceduri anti imbatranire in lumea occidentala.

Botox-ul este o toxina care paralizează muschii din jurul ridurilor. Pielea se inmoaie si se relaxeaza iar ridurile se diminueaza sau dispar complet.

Ridurile de expresie sunt rezultatul contracturii muschilor fetei, sunt cu atat mai intense cu cat suntem mai expresivi si se produc indiferent de vointa noastra.

Modul in care actioneaza toxina este foarte simplu. Prin injectare, substanta este absorbita si provoaca paralizia musculara, determinand disparitia sau ameliorarea faldului cutanat provocat de contractia musculaturii. Astfel, expresiile negative sunt diminuate, contribuind la cresterea increderii si a imaginii personale.

Metoda de tratament este rapida si nedureroasa. Toxina botulinica este injectata direct si usor in mai multe locuri cu ajutorul unui ac foarte fin, prin punctionare delicata a muschilor respectivi. Nu necesita anestezie locala, iar tratamentul nu lasa urme si permite reluarea imediata a activitatilor cotidiene. Sedinta de aplicare dureaza intre 15 si 30 de minute. Nu este necesara o perioada de convalescenta dupa injectiile cu Botox – va puteti relua activitatea imediat.

Dar sunt unele lucruri pe care ar trebui sa le evitati cu siguranta. Nu este indicat sa va intindeti imediat dupa injectarea Botoxului sau sa calatoriti cu avionul, deoarece toxina Botox poate migra si se produce «efectul pleoapei cazute». Cel mai bine este ca aceasta procedura sa se realizeze dimineata, in prima parte a zilei.

Rezultatele pot varia de la persoana la persoana, in functie de tipurile si marimea ridurilor de sanatatea si fermitatea pielii. Se obtin rezultate foarte bune in special pentru eliminarea ridurilor de pe frunte, dintre sprancene, de la colturile ochilor ( ridurilor „laba gastii”), precum si a ridurilor de pe gat. Dupa tratamentul cu Botox ridurile de expresie dispar, iar chipul devine mai luminos si mai destins.

Dupa o perioada, tratamentul cu botox trebuie reluat, efectul tratamentului dureaza mai mult de fiecare data iar rezultatele sunt tot mai bune. Tratamentul cu Botox este folosit in special pentru a estompa elimina ridurile de la ochi, ridurile de pe frunte si de pe gat.

O intrebare frecventa este „in cat timp de la injectare isi face Botoxul efectul”?

Ei bine, nu trebuie sa va asteptati la rezultate imediate de la injectiile cu Botox. De obicei durează intre 3-10 zile pentru ca injectiile sa-si faca efectul. Unele persoane pretind ca observa o schimbare imediata, dar acest lucru este foarte putin probabil si poate fi doar o iluzie.

O alta intrebare des intalnita : „Cat timp va avea efect Botox-ul ?” Efectele injectiilor cu Botox pot dura intre trei si sase luni , dupa aceasta perioada corpul absoarbe si elimina toxina, in functie de metabolismul fiecarei persoane.