BRONZ ORGANIC


bronz

O metoda ceva mai delicata cu pielea ta este bronzarea organica, efectuata prin pulverizarea unei solutii organice pe suprafata pielii.

Majoritatea solutiilor de bronzare organica functioneaza pe baza unui ingredient numit dihidroxiacetona (DHA). DHA este un tip de zahar extras in mod natural din plante precum trestia de zahar sau sfecla, dar mai poate fi obtinut si din fermentarea glicerinei.

DHA interactioneaza cu celulele  de la suprafata pielii, aflate in stratum corneum al epidermului, ceea ce are ca rezultat colorarea pielii.

Acest tip de bronzare este numita organica pentru ca in compozitia solutiei folosite pentru colorarea pielii exista ingrediente obtinute din agricultura organica, fiind limitata astfel cantiatea de pesticide si alte substante nocive.

„Bronzul reprezinta prima reactie de aparare a organismului in fata razelor ultraviolete. Pielea produce mai mult pigment, care absoarbe radiatiile solare, constituindu-se o bariera impotriva penetrarii mai adanci a acestora. De aceea, unul dintre cele mai importante avantaje ale bronzarii organice este evitarea efectului nociv al razelor UV, in comparatie cu bronzarea clasica, la soare sau la solar.

Pe de alta parte, unele dintre ingredientele folosite in solutiile pentru bronzare organica au efecte benefice asupra pielii. Un exemplu este extractul de Aloe Vera, care hidrateaza pielea si ii ofera suplete.

Bronzarea organica la un salon se realizeaza de obicei in trei pasi:

Pasul 1 – Exfoliere

Exfolierea este primul pas in aplicarea bronzantului organic. In acest mod se indeparteaza o mare parte din celulele moarte de la suprafata pielii, ceea ce prelungeste considerabil durata de viata a bronzului.

Inainte de a merge la centrul de infrumusetare pentru o sedinta de bronzare organica, nu folosi lotiune sau crema de corp, deodorant sau parfum. Astfel de produse cosmetice pot acoperi pielea cu un film care blocheaza patrunderea bronzantului.

Pasul 2 – Pulverizare

Pasul doi este aplicarea lotiunii bronzante pe intreg corpul, prin pulverizare cu ajutorul unui spray special. Solutia de bronzare se va fixa pe piele, dar efectul total al bronzarii va putea fi vizibil la aproximativ opt ore de la pulverizare.

Pasul 3 – Uscare

Lotiunea bronzanta va adera complet pe piele, deci chiar imediat dupa sedinta de bronzare te poti imbraca.

Solutia organica de bronzare are nevoie de aproximativ opt ore pentru a patrude in totalitate in piele si pentru a oferi un bronz complet. De aceea, nu este recomandat sa faci dus timp de 8 – 10 ore dupa efectuarea sedintei de bronzare. Bronzul obtinut prin aceasta metoda dureaza in jur de 7 – 10 zile.