PEELING-URI


peeling-uri

Ce este peelingul Chimic?

Peeling-urile chimice sunt moduri sigure si eficiente pentru reimprospatarea pielii si pentru indepartarea liniilor fine, a semnelor de imbatranire, a petelor cutanate, a acneei sau cicatricilor dupa acnee.

In ce consta procedeul?

In timpul procedurii, o solutie care are la baza o formula chimica se aplica pe piele, iar stratul superior cu imperfectiuni este inlaturat lasand la suprafata pielea frumoasa. Noi va oferim doua tipuri de peelinguri: peelingul de suprafata care consta in acid glycolic si acid pyruvic (de fruct); si peelingul mediu , care reprezinta 25-50% TCA (acidul tricloracetic).

Pregatirea pentru peeling

Pentru peelingul chimic este necesara o pregatire speciala, iar chirurgul va discuta cu dumneavoastra despre acestea. Cu doua saptamani inainte si dupa operatiune fumatul trebuie oprit, deoarece afecteaza vindecarea, evitarea aspirinei si a altor medicamente ce afecteaza coagularea sangelui. Pentru a pregati pielea pentru plingul cu TCA vati incepe cu aplicarea unei crème cu Retin-A cu 4-6 saptamini inainte.

Exista efecte secundare?

Efectele secundare variaza in functie de complexitatea procedurii, de la inrosiri usoare, si pana la efecte de ardere a pielii ca arsura cauzata de razele solare, oricare dintre aceste efecte rezultand in orele de dupa efectuarea unui peeling de suprafata, roseata apare in urma peelingului mediu. Pacientii care apeleaza la peelingul de suprafata pot sa se reintoarca la lucru din ziua urmatoare, in timp ce aceia care apeleaza la peelingul mediu ar putea avea nevoie de o saptamana de recuperare.

De cate tratamente am nevoie?

De obicei, peelingurile de suprafata se repeta o data la doua luni într-o perioada de şase luni, in timp ce un peeling mediu este suficient pentru marea majoritate a pacientilor.